Рецепти
Теријаки сос Ана Ѓорова

Овој сос е одличен за маринирање на разни видови месо или како додаток со Вашето омилено јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кафеав шеќер(5 Супени лажици)

Темен соја сос(1/4 Чаша)

Мед(1-2 Супени лажици)

Бел лук, излупен и згмечен(1 Чешне)

Ѓумбир(1/2 Кафена лажица)

Нишесте (пченкарен скроб)(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во тенџере на умерен оган измешајте 1 чаша вода со кафеавиот шеќер, соја сосот, медот, згмечениот или ситно сомелениот лук и пола лажичка свеж, рендан ѓумбир.
  2. Во друг помал сад измешајте го нишестето со 1/4 чаша вода и мешајте додека смесата се соедини. Потоа додајте ја смесата во тенџерето.
  3. Сосот мешајте го и гответе го додека ја добие посакуваната густина. Ако стане премногу густ, додајте повеќе вода.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: