Рецепти
Тестенини со сос од туна Ана Ѓорова

Вкусен ручек на медитерански начин. Послужете го со чаша бело вино и уживајте.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган ставете 2 дл вода, посолете ја и додајте 1 лажица маслиново масло, па откако ќе зоврие ставете ги тестенините да се варат.
  2. Во меѓувреме подгответе го сосот: маслото од туната исцедете го во тава на оган во кое ќе ги пропржете ситно исечканиот кромид, лукот, младиот кромид и ренданиот морков.
  3. Откако ќе омекнат, додајте ги ситно сечканите маслинки и повторно пропржете 1-2 минути.
  4. Додајте ја и исечканата туна и пржете ја, а на крај додајте го доматниот сос и динстајте го сосот 5 минути.
  5. Во меѓувреме исцедете ги сварените тестенини и измешајте ги во садот со сосот убаво да впијат од вкусовите.
  6. Сервирајте ги на чинија и послужете ги со бело вино.
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко
Лате со јаболко и цимет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: