Рецепти
Тестенини со сос од туна Ана Ѓорова

Вкусен ручек на медитерански начин. Послужете го со чаша бело вино и уживајте.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган ставете 2 дл вода, посолете ја и додајте 1 лажица маслиново масло, па откако ќе зоврие ставете ги тестенините да се варат.
  2. Во меѓувреме подгответе го сосот: маслото од туната исцедете го во тава на оган во кое ќе ги пропржете ситно исечканиот кромид, лукот, младиот кромид и ренданиот морков.
  3. Откако ќе омекнат, додајте ги ситно сечканите маслинки и повторно пропржете 1-2 минути.
  4. Додајте ја и исечканата туна и пржете ја, а на крај додајте го доматниот сос и динстајте го сосот 5 минути.
  5. Во меѓувреме исцедете ги сварените тестенини и измешајте ги во садот со сосот убаво да впијат од вкусовите.
  6. Сервирајте ги на чинија и послужете ги со бело вино.
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: