Рецепти
Тесто без јајца Ана Ѓорова

Супер алтернатива за сите што не сакаат или не можат да консумираат јајца, а тестото може да го користите и за солени рецепти и за благи пити и десерти

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во сад со миксер изматете ги омекнатиот путер со шеќерот во прав, екстрактот од ванила и малку рендана кора од лимон.
  2. Додајте ја водата и продолжете да матите, па потоа измешајте ги брашното и прашокот за печиво.
  3. Замесете меко тесто и обликувајте го во топка, па обвиткајте го со проѕирна хартија.
  4. Оставете го 30 минути во фрижидер пред употреба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: