Рецепти
Торта со тиква Ана Ристеска

Вкусен десерт од тиква кој може да го послужите со шлаг или сладолед

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиква(1 )

Брашно(2 Супени лажици)

Јајце(2 )

Шеќер(2 Супени лажици)

Млеко(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Тиквата се мие и се чисти.
  2. Исчистената тиква прво се вари.
  3. Потоа се пасира.
  4. Се додават двете лажици брашно, 2 матени јајца, 2 лажици шеќер и 1 чаша млеко.
  5. Се става во намастен плех.
  6. Се пече додека тиквата добие сјај одозгора.
  7. Се вади од рерна.
  8. Се сервира.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: