Рецепти
Тиквички на милански начин Ана Ѓорова

Италијански специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 )

Домат(2 )

Димена сланина(100 Грама)

Црвен кромид(1 Главица)

Магдонос

Брашно(2 Супени лажици)

Рузмарин(3 Гранчиња)

Кисела павлака(300 Милилитри)

Рендан пармезан(40 Грама)

Суво оригано(1 Супена лажица)

Лук(1 Чешне)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Сечканите лук и кромид пржете ги на загреано масло во тава на оган, сланината исечкајте ја на коцки и додајте ја во тавата.
  2. Откако ќе се испржат, тргнете ја тавата од оган.
  3. Доматите излупете ги и исечете ги на коцки и ставете ги во огноотпорен сад намастен со масло.
  4. Тиквичкате излупете ја и исечете ја на тенки ленти по должина. Наредете ги лентите тиквичка врз доматите во садот и посолете.
  5. Потоа во садот додајте ги и испржените кромид, лук и сланина.
  6. Во друг длабок сад, магдоносот и листовите рузмарин ситно исечкајте ги и измешајте ги со киселата павлака.
  7. Потоа во садот со магдоносот додајте ги брашното, ориганото и ренданиот пармезан. Зачинете со сол и бибер и мешајте со жица за матење додека смесата се соедини.
  8. Со смесата прекријте ја содржината во огноотпорниот сад.
  9. Печете го јадењето во претходно загреана рерна на 180°C околу 30 минути.
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин
Топчиња од зеленчук
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Свинско со праз
Пилешко со брокули и соја сос
Печени компири со говедско месо
Мариниран ослиќ (посно)
Топло чоколадо со црвено вино
Корнфлекс пита
Праз во рерна со козјо сирење
Чоколадни палачинки
Похувани буковки
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Свинско со пиво и со рузмарин
Домашни равиоли со сирење
Салата со урда и праз
Свинско со свежи буковки
Риба полнета со праз (посно)
Свински гулаш со наут

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: