Рецепти
Тиквички со павлака и лук Ана Ѓорова

Одлична и свежа вечера, предјадење или гарнир со ручекот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Тиквичката измијте ја, излупете ја и исечете ја на не многу тенки кругови. Посолете ги и оставете ги да отстојат 5-10 минути да впијат од солта.
  2. Во сад изматете ги јајцата со виљушка и загрејте масло во тава на рингла.
  3. Тиквичките валкајте ги прво во јајцата, па во брашното и пржете ги од двете страни додека добијат убава боја.
  4. Пржените тиквички вадете ги врз салфетка за да се исцедат од вишокот маснотии.
  5. Потоа во чинија ставете ред пржени тиквички, ред павлака (може и кисело млеко), зачинете со лук во прав и бибер, па издробете ред сирење.
  6. Повторете ја постапката со сите состојки и завршете со ред павлака.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: