Рецепти
Тирамису Ана Ристеска

Популарен италијански десерт со кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маскарпоне сирење(600 Грама)

Јајце(6 )

Ванила во прав(2 Пакувања)

Пишкоти(1 Пакување)

Шеќер(6 Супени лажици)

Кафе(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Се земаат 3 посебни садови, во едниот се ставаат 6 белки, во вториот 6 жолчки со 6 лажици шеќер, а во третиот маскарпоне со ванила и по желба 2 лажици ликер.
  2. Прво се матат белките, потоа жолчките па маскарпонето. Сето тоа се соединува меѓутоа се меша внимателно со голема лажица, не со миксер.
  3. Пишкотите се макнуваат во кафето па се редат на здела во која ќе се сервира. Врз нив се става пола од кремот, пак се реди пола пишкоти потопени во кафе па се додава останатиот крем.
  4. Со цедилка за чај одозгора за посипува какао или чоколадо во прав. Се остава да отстои во фрижидер најмалку 3 часа.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: