Рецепти
Тирамису со рум Ана Ѓорова

Непечен италијански десерт од кафе и рум

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Маскарпоне сирење(250 Грама)

Шеќер(7-10 Супени лажици)

Пишкоти(300 Грама)

Еспресо(300-400 Милилитри)

Рум(малку )

Какао(за посипување )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Искршете ги јајцата и одвојте ги белките од жолчките, па изматете ги жолчките со 7-10 лажици какао (зависи колку благо сакате да биде), па ставете ги да се варат 10 минути на пареа додека згуснат.
  2. Во оваа смеса додајте го маскарпоне сирењето исцедено од вода и промешајте.
  3. Белките изматете ги во цврст снег и додајте ги со смесата.
  4. Сварете го кафето, па оставете го да се олади и оставете го во еден сад.
  5. Во друг сад ставете го румот. Натопувајте ги пишкотите во румот, па во кафето и редете ги во сад за тирамису, па премачкајте ги со ред крем. Продолжете по истиот распоред (ред пишкоти ред крем) додека не ги потрошите сите состојки.
  6. Посипете го тирамисуто со какао и оставете да се стегне во фрижидер.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: