Рецепти
Tопено сирење сo свинско месо Ана Ѓорова

Гурмански оброк за предјадење со чаша бело вино. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кашкавал(300 Грама)

Сирење(4 парчиња топено )

Маринирани шампињони(200 Грама)

Свински врат(чаден 200 грама )

Доматен сос(200 Милилитри)

Фета сирење(400 Грама)

Суво оригано(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Чадениот свински врат исечкајте го и пржете го на загреано масло во тава на оган. Додајте ги и исечканите шампињони и промешајте.
  2. Во керамичка тава ставете го доматниот сос, па пржените печурки и месо.
  3. Топеното сирење исечкајте го на парчиња и додајте ги во тавата.
  4. Фета сирењето исечете го на покрупни коцки и него додајте го во тавата.
  5. На крупната страна од рендето во тавата изрендајте го кашкавалот и наросете малку оригано.
  6. Тавата ставете ја во рерна на 200 степени и печете 20 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: