Рецепти
Tопено сирење сo свинско месо Ана Ѓорова

Гурмански оброк за предјадење со чаша бело вино. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кашкавал(300 Грама)

Сирење(4 парчиња топено )

Маринирани шампињони(200 Грама)

Свински врат(чаден 200 грама )

Доматен сос(200 Милилитри)

Фета сирење(400 Грама)

Суво оригано(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Чадениот свински врат исечкајте го и пржете го на загреано масло во тава на оган. Додајте ги и исечканите шампињони и промешајте.
  2. Во керамичка тава ставете го доматниот сос, па пржените печурки и месо.
  3. Топеното сирење исечкајте го на парчиња и додајте ги во тавата.
  4. Фета сирењето исечете го на покрупни коцки и него додајте го во тавата.
  5. На крупната страна од рендето во тавата изрендајте го кашкавалот и наросете малку оригано.
  6. Тавата ставете ја во рерна на 200 степени и печете 20 минути.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: