Рецепти
Топло чоколадо со кафе Ана Ѓорова

Топло чоколадо со кафе и со кршени коцки мраз за вкусно чоколадно освежување

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(150 Грама)

Шеќер(1/4 Чаша)

Какао(1 1/2 Супена лажица)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Инстант кафе во прав(1 Кафена лажица)

Млеко(2 Чаши)

Коцки мраз(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во тенџере на оган измешајте ги чоколадото искршено на парченца, какаото, шеќерот, кафето и 1 чаша млеко. Гответе на умерена температура со постојано мешање додека чоколадото не се растопи, но не ја зовривајте смесата.
  2. Чоколадната смеса ставете ја во блендер, додајте го останатото млеко, ванила екстрактот и коцките мраз. Блендирајте додека не се соедини смесата.
  3. Сипете го чоколадото во чаши и декорирајте со шлаг и чоколадо.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: