Рецепти
Торта со киви Ана Ѓорова

Брза и декоративна торта со впечатлива зелена боја и одличен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесно брашно(150 Грама)

Брашно(100 Грама)

Прашок за печиво(2 Кафени лажици)

Шеќер(120 грама + 2 лажици )

Сол(1 Прстофат)

Јајце(2 )

Млеко(8 Супени лажици)

Маслиново масло(6 Супени лажици)

Киви(7 )

Желатин(1 Пакување)

Сок од јаболко(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Брашното и печивото измешајте ги и додајте 120 грама шеќер. Помешајте добро и додајте ги јајцата, млекото, маслото и солта.
  2. Од смесата замесете тесто и потоа префрлете го во калап за торти кој претходно е намастен со путер, па ставете ја тортата да се пече во загреана рерна на 180 степени, околу 30 минути.
  3. Откако ќе ја извадите тортата оставете ја да се олади.
  4. Кивите излупете ги и исечете ги на кругови, па наредете ги врз оладената торта.
  5. Желатинот измешајте го со 2 лажици шеќер и со сокот од јаболко. Смесата прелијте ја врз тортата за да добие сјаен изглед. Оставете ја во фрижидер 1 час пред послужување.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: