Рецепти
Пуслици со урми и бадеми Ана Ѓорова

Ако не сте голем љубител на класичните, испробајте ги овие пуслици кои ќе ги обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Белка од јајце(3 )

Шеќер во прав(200 Грама)

Ванилин шеќер(1/2 Пакување)

Лимон(1 )

Брашно(2-3 Супени лажици)

Бадеми(лупени пропржени сечкани 125 Грама)

Бадеми(лупени толчени 125 Грама)

Урми без семки(250 Грама)

Суви смокви(5 )

Путер(70 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Смоквите исечкајте ги на парчиња, а урмите на резанки и ставете ги во посебни садови.
  2. Белките изматете ги со миксер со шеќерот во прав, ванилиниот шеќер и лимоновиот сок и матете додека белките ја добијат потребната цврстина.
  3. Половина од толчените бадеми додајте ги во садот со урмите и измешајте ги.
  4. Во садот со преостанатите толчени бадеми измешајте ги парчињата смокви и измешајте ги.
  5. Во садот за матење додајте ги урмите со бадеми, сечканите бадеми и смоквите со бадеми, па мешајте додека се соединат.
  6. Со 2 кафени лажици формирајте ги целуфките и редете ги врз намастена и набрашнета тава.
  7. Печете ги 60 минути во загреана рерна на 150°C.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: