Рецепти
Ципура на жар Ана Ристеска

Едноставен ручек кој е одлчичен во комбинација со свежа или крем салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морска риба(Ципура 4 Парчиња)

Лимон(2 )

Маслиново масло(80 Милилитри)

Морска сол(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Рибата се чисти од внатрешноста и убаво се мие.
  2. Во внатрешноста се посолува крупна морска сол.
  3. Во секоја риба се цеди по половина лимон и се затвора.
  4. Рибите се редат во плех и се попрскуваат со маслиново масло. Се остава да стојат во фрижидер околу 6-10 часа.
  5. Се распалува скарата со ќумур, огнот треба да биде умерен.
  6. Се ставаат рибите на решетка за риби и се печат од двете страни по 10 минути.
  7. При печењето, се прелеваат со течноста што е во плехот.
  8. Рибата во внатрешноста треба да остане сочна и лесно да се отстранува месото од коските.
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин
Топчиња од зеленчук
Палачинки од сладок компир

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: