Рецепти
Црн пудинг со вино Ана Ѓорова

Раскошен десерт со кој може да се напиете чаша црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Шеќер(230 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

Црвено вино(400 Милилитри)

Лебни трошки(2 Супени лажици)

Мелени бадеми(50 Грама)

Суво грозје(50 Грама)

Каранфилче(мелено 1 лажичка )

Лимон(1 )

Вода(4 Супени лажици)

Цимет(1 ќесичка )

Мелени ореви(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Во садот со лебните трошки додајте 100 мл вино и измешајте.
  2. Во друг сад со миксер изматете ги јајцата со 80 г шеќер додека шеќерот се растопи.
  3. Потоа додајте ги каранфилчето (мелено), ренданото чоколадо, рендана кора од лимон, сувото грозје, лебните трошки со вино и мелените бадеми.
  4. Измешајте додека смесата се соедини.
  5. Длабок стаклен сад со четка намрсете го со масло и наросете го со 2 лажици шеќер.
  6. Во него ставете ја смесата и гответе на оган врз друг сад со вода на пареа.
  7. По 60 минути варење, садот тргнете го од оган.
  8. Во тенџере на оган додајте ги преостанатото вино, циметот, 150 г шеќер и водата, па промешајте.
  9. Откако содржината ќе зоврие, измешајте ги мелените ореви и преливот додајте го во длабокиот стаклен сад.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: