Рецепти
Туна ќофтиња Ана Ристеска

Здрави ќофтиња со туна за лесен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Туна во конзерва(2 )

Мелени бадеми(1/2 Чаша)

Сечкан магдонос(2 Супени лажици)

Рендана кора од лимон(1 Кафена лажица)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Црвен кромид(рендан 2 Супени лажици)

Млад лук(сечкан 1/4 Чаша)

Сенф(1 1/2 Кафена лажица)

Јајце(1 )

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Сол(1/4 Кафена лажица)

Маслиново масло(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Исцедете ги туна конзервите, но сочувајте 1 супена лажица. Ставете ја туната во сад и раздробете ја со вилушка.
  2. Додајте ги мелените бадеми, исечканиот магдонос, сокот и кората од лимонот, црвениот кромид, младиот лук, сенфот, јајцето, сол и бибер. Убаво промешајте.
  3. Од добиената смеса формирајте 6 ќофтиња и ставете ги во фрижидер 20 минути.
  4. Потоа ставете ги да се пржат на загреано маслиново масло. Пржете ги по 4 минути од страна.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: