Рецепти
Туткана гибаница Ана Ристеска

Истата гибаница можете по желба да ја приготвите со сирење, спанаќ или друг фил

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(1 Килограм)

Мелено говедско месо(800 Грама)

Кромид(3 Главици)

Магдонос(1 Китка)

Масло(200 Милилитри)

Вода(200 Милилитри)

Маргарин(50 Грама)

Кисела павлака(200 Грама)

Јајце(3 )

Сол

Бибер

Вегета

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Во тава на оган се пржи ситно исечканиот кромид, се додава 100 мл масло, 100 мл вода, сол, бибер, вегета.
  2. Откако ќе се испржи добро, се додаваат месото, магдоносот и се меша додека состојките се соединат.
  3. Тепсијата за печење се премачкува со маргарин.
  4. Се зема по една кора се намрсува со преостанатите 100 мл масло и 100 мл вода. Секоја кора се попрскува посебно, па се зема од смесата за фил (месото) и се распрскува врз кората, потоа кората се тутка и се реди во тепсијата, така ги плисираме сите кори една до друга додека се потрошат.
  5. На крај, во сад ги ставаме трите јајца и ги матиме со виљушка, ја додаваме павлаката и ја матиме со јајцата. Со оваа смеса ја преливаме целата гибаница и печеме 40 минути на 200 степени.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: