Рецепти
Веган тестенини Ана Ѓорова

Вкусен вегански рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Органски интегрални тестенини(1 Пакување)

Домат(2 )

Брокула(150 Грама)

Морков(2 )

Кромид(1 Главица)

Сол(1 Прстофат)

Суво оригано(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Едно пакетче интегрални макарони се варат по упатството на ќесето, се мијат со ладна вода и се цедат.
  2. На страна се варат два свежи домати (или се користи готов доматен сос).
  3. Варените домати се вадат од водата и се блендираат, се додава сол по желба, оригано и со овој сос се преливаат макароните.
  4. Сè убаво се меша.
  5. На пареа се подготвува по желба прелив за макарони и тоа: ситно се сечка брокула, морков и главица кромид (aко немате сад за подготвување на пареа, оваа смеса можете да ја динстате 5-6 минути).
  6. Потоа зеленчукот се додава на макароните.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: