Рецепти
Векна од портокал Ана Ѓорова

Вкусен десерт што се подготвува многу брзо и лесно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Шеќер(150 Грама)

Маргарин(50 Грама)

Јајце(2 )

Прашок за печиво(1 )

Кандирана кора од портокал(од 2 портокала )

Сок од портокал(180 Милилитри)

Лешник(дробени 50 Грама)

Црно чоколадо(50 Грама)

Суви брусници(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Чоколадото се сечка на коцки и се меша во сад со брусниците, лешниците, печивото, јајцата, кандираната кора од 2 портокали, шеќерот, маргаринот, брашното и сокот од портокал.
  2. Сите состојки добро се месат со рака за да се соединат.
  3. На набрашнета работна маса се замесува тестото и од него се прави долгнавеста форма.
  4. Се става во праоаголен калап намастен со маргарин и обложен со хартија за печење.
  5. Колачот се пече во загреана рерна на 180 степени околу 30 минути.
  6. Откако ќе се испече, се вади од хартијата за печење, се сече на парчиња и се посипува со шеќер во прав.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: