Рецепти
Вкусна димена салама Ана Ристеска

Француски специјалитет кој најдобро оди во комбинација со компир салата или кисела зелка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинска димена салама(800 Грама)

Кромид(1 Главица)

Каранфилче(4 )

Лук(2 Чешниња)

Морков(2 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалкуод 45 минути

  1. Излупете ги морковите, лукот и кромидот.
  2. Каранфилчето ставете го во кромидот.
  3. Ставете го месото и другите состојки во тавче. Прелијте го со вода.
  4. Оставете да почне да врие и гответе го на тивко 35 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: