Рецепти
Затворени пици со шампињони Ана Ѓорова

Вкусно домашно печиво со одличен фил – испробајте го!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(600 грама за тестото )

Вода(по потреба за тестото )

Јајце(2 за тестото )

Масло(30 мл за тестото )

Квасец(1/2 коцка свеж за тестото )

Сол(1 лажичка за тестото )

Кашкавал(300 грама за филот )

Свежи шампињони(300 грама за филот )

Доматен сос(250 мл за филот )

Кромид(1 поголема главица за филот )

Суво оригано(2 мали ќесички за филот )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се замесува тесто од состојките за тесто и се остава да отстои.
  2. Во меѓувреме се подготвува филот: шампињоните измијте ги и исечкајте ги. Кромидот исечкајте го, а кашкавалот изрендајте го.
  3. Во тава на оган ставете ги шампињоните и кромидот да се пропржат додека испари водата, потоа додајте малку сол и оригано.
  4. На крајот додајте го томателото и измешајте. Тргнете од оган откако смесата ќе се згусне.
  5. Од тестото правете топчиња и расукајте ги.
  6. Врз секое расукано топче ставете од филот, а потоа врз филот ставете рендан кашкавал.
  7. Краевите превиткајте ги за да не излегува филот.
  8. Постапката повторете ја со преостанатото тесто.
  9. Приготвените пици печете ги во рерна додека убаво заруменат.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: