Рецепти
Зебра колач Ана Ристеска

Овој рецепт е лесен за подготвување и за јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(1 литар + 300 мл )

Шеќер(350 Грама)

Гриз(8 Супени лажици)

Јајце(6 )

Масло(150 Грама)

Брашно(300 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Какао(2 Супени лажици)

Суво грозје

Кокос(200 Грама)

Сечкани ореви

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се вари прво филот: 1 литар млеко, со 200 г шеќер и 8 лажици гриз.
  2. Смесата се меша и се вари да згусне.
  3. Кога ќе се олади, се додаваат кокос, кршени ореви ( по желба ) и суво грозје.
  4. Се прави тестото од јајцата, 150 г шеќер, маслото, брашното, 300 мл млеко, 1 пециво и  2 лажици какао.
  5. Половина од смесата за тесто се става во тавче и се потпекува.
  6. Се вади од рерна и се става филот, па се става другото тесто и се пече.
  7. Печениот колач се прелива со чоколадо и кокос.

 

Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: