Состојки
Ананас во конзерва Ананас (Ananas comosus) претставува тропско растение што во своето стебло го содржи протеличкиот ензим, бромелин, кој ги разложува белковините како и одличен извор на манган и витамин Ц. Ананасите може да се јадат свежи и зготвени, конзервирани, исцедени, и се дел од голем број на оброци. Иако суровиот ананас содржи повеќе витамини и ензими од конзервираниот, сепак за многу оброци се препорачува токму ананас во конзерва како подобар избор во готвењето од свежите парчиња ананас.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: