Состојки
Авокадо Авокадо (лат. Persea americana) претставува тропско овошје. Расте на истоименота врста на растение во Средна Америка и Мексико, меѓутоа е достапно и во нашите предели. Авокадото исто така претставува голем извор на витамини и минерали. Од минералите авокадото е одличен извор на бакар, калциум, магнезиум, а содржи многу малку натриум. Од витамините одличен извор е на витаминот Ц, а од групата на Б витамини најмногу содржи пантотенска киселина. Во помала количина содржи и рибофлавин, нијацин и витамин Е.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: