Состојки
Бело грозје Белото грозје спаѓа во плодовите од родот Vitis (винова лоза) од кои се прави поголемиот број на вина, но исто така може да се јаде целосно или пак да се користи како додаток во повеќе јадења во кујната. Во принцип, грозјето содржи вредни витамини и минерали и многу други хранливи состојки кои имаат позитивно влијание врз човековото здравје. Белото грозје, иако има помалку хранливи состојки од црното грозје, сепак е богат извор на витамин А, Ц и К и минерали како калциум и железо. Меѓу другото, белото грозје помага во варењето на храната и е добар сојузник на здравата исхрана.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: