Состојки
Индиски ореви Индиски орев (Anacardium occidentale) е со потекло од Јужна Америка-Бразил. Иако се нарекува орев, всушност претставува семе од ботаничка гледна точка и има облик на бубрег. Имено, индиските ореви се намирница со сладок вкус и мирис што може да се јадат сурови или во различни солени и благи рецепти. Изобилуваат со селен, бакар, фосфор, магнезиум и цинк. Индиските ореви играат важна улога во заштита од срцевите болести како извор на незаситени масни киселини и монозаситени масти кои го смалуваат нивото на триглицериди, а со тоа се погодни и за дијабетичарите. Индиските ореви се и богат извор на антиоксиданси кои се неопходни за човечкиот организам.  
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: