Состојки
Инстант кафе во прав Семето (зрното) кафе е производ од растението кафе од кое се добива пијалак. Тоа е еден од главните извори на човековиот психостимуланс - кофеинот и според многубројни медицински експерти, вистинска зависнот. Пиењето кафе често се сврзува со многу болести, од смешната „ќе ти порасне опашка“ до сериозните срцеви болести и рак. Но, стотици истражувања во изминатите години покажале дека кафето најверојатно и не е толку штетно како што се мислело некогаш. Всушност, многу експерти сметаат дека кај повеќето луѓе ползите кои ги носи кафето се побројни отколку ризиците од кои намалување на ризиците од рак, цироза, астма и слично.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: