Состојки
Јогурт Јогуртот настанува по природен процес на ферментација на млекото со помош на бактерија. Делувањето на бактеријата го претвора млечниот шеќер (лактоза) во млечна киселина и се добива јогурт по индустриски пат. Јогуртот е совршена намирница за појадок, со солени оброци и житарици. Јогуртот има доста здравствени бенефиции. Имено, корисните бактерии од јогуртот кои се создаваат со ферментација, го штитат организмот од воспаленија и штетни микроорганизми и преставува совршен извор на протеини, минерали и витамини.  
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: