Состојки
Лазањи-готови Лазањи (итал. lasagne) се карактеристично италијанско јадење, особено застапено во италијанските региони Емилија-Ромања и Марке, односно во целата Централна Италија. Лазањите се јадат низ целиот свет и се еден вид на синоним за италијанската кујна. Се карактеризираат со правоаголна или квадратна форма и се употребуваат пред сè за печени јадења во рерна. Во Северна Италија терминот лазањи исто така може да означува долги и широки (околу 2 cантиметри) правоаголни тестенини направени со јајце и кои треба речиси секогаш да се јадат суви, поретко во чорби.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: