Состојки
Мед Медот содржи ензими кои помагаат во варењето на храната, што значи дека помага нашиот имун систем да работи како што треба. Се употребува при изгореници, бебешко црвенило, чир во стомакот и др. Помага и при сезонски алергии, има антибиотско својство, па се користи за разни инфекции. Се препорачува трудниците да јадат мед барем во првите 3 месеци од бременоста бидејќи го намалува лошењето и мачнините. Најдобро помага кај слабокрвноста и ја зголемува количината на крвни зрнца во телото.     
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: