Состојки
Суво оригано Ориганото е медитеранска зачинска билка која важи за една од најлековитите билки на светот главно поради неговото масло, кое се добива од диви видови оригано преку посебен процес на дестилација. Ориганото е ефикасно против 25 различни бактерии, а најмногу против повеќето бактерии кои предизвикуваат инфекции на дебелото црево и уринарниот тракт, тифус, колера, чиреви и кожни инфекции. Освен што ги уништува бактериите, има и силно антивирусно дејство, односно ефикасно штити од грип и настинка и може да ја спречи болеста уште кога ќе се јават првите симптоми.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: