Состојки
Оцет Кисел вкус и силна арома – оцетот е задолжителен течен зачин за многу вкусни салати и јадења. Но, оцетот е и многу повеќе од тоа. Со години наназад тој се користел во домаќинството како средство за чистење, природен лек или козметички препарат. Освен за закиселување на сезонската салата, оцетот може да го искористите за: заштита на шофершајбната од мраз, лесно чистење на микробрановата печка, ублажување на чешањето при убод од комарец, спречување на распукување на јајцата при варење, чистење на прозорци, уништување на миризбата од чад, лесно отстранување на залепени етикети, задржување на мравките подалеку од домот, отстранување на солта од чевлите во зима, полесно отстранување на дамките од пот, дезодоранси и стикови од облеката, смирување на икавица, посјајна коса и поздрав скалп, тонирање на кожата на лицето и намалување на вишокот килограми.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: