Состојки
Пилешки гради Ако сe грижите за вашето здравје и исхрана, тогаш ова е нешто што дефинитивно треба да знаете. Во просек чинија варено пилешко месо, тежи околу 4 унци, содржи 337 калории. Ако го пржите, тогаш ќе има речиси двојно повеќе калории. Човечкото тело може да изведе околу 30 различни хранливи материи од само 100 грама пилешко. Исто така, бидејќи хранливата вредност на пилешкото е многу висока, така е мерка на енергија. Имено, 100 грама од ова месо содржи околу 916 килоџули на енергија. Постојат 120 калории во просек во една порција на пилешко месо. Звучи помалку за една порција, но тоа изнесува голема бројка кога ќе имаме еден оброк.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: