Состојки
Суви брусници Сувата брусница е производ од сушени, свежи брусници низ процес сличен на производство на суво грозје и други видови сушено овошје. Сувите брусници се користена намирница во разни салати, мешавини, благи и солени јадења и десерти. Сувата брусница е исто корисна за здравјето како и свежата брусница, претставува извор на растителни влакна, но преку процесот на сушење значително ја намалува содржината на витамините А и Ц. Нутритивната вредност, исто така, се намалува ако при процесот на производство се додава шеќер.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: