Состојки
Црни маслинки Единствената причина поради која маслинките доаѓаат во толку многу различни бои во супермаркетите, е различното време на берењето на ова чудесно овошје и нивниот начин на преработка. Сите маслинки на својот почеток се зелени, како и секое друго овошје на светот и тие постепено созреваат па скапуваат со што им се менува нивната боја и конзистенција. Значи, зелените маслинки се рано обрани маслинки, а црните се оставени да созреат, па се обрани. Црните маслинки се мошне богати со здрави моно и поли-незаситени масти кои исто така им даваат голем дел од калориската вредност. Имаат малку протеини, јагленохидрати и диетални влакна, но немаат холестерол и транс масти.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: