Состојки
Црвен пипер
Сигурно црвениот пипер го користите во кујната за правење на омилените јадења, но веројатно не знаете дека може да ви годи и за здравствената состојба. Зачинот од црвен пипер може да ви служи како лек, а и припаѓа на истата група билки како компирите и доматите.
Многу истражувања покажале дека содржи многу „здравје за себе“ и лековити предности, а најчесто се користи за превенција од срцев удар. Освен тоа, црвениот пипер може да се користи и за запирање на крварењето.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: