Состојки
Црвена бабура Црвената бабура е вид широка дебела пиперка со благотворно дејство. Овој зеленчук изобилува со витамини од кои А и Ц, како и минерали од кои магнезиумот. Покрај тоа што е моќен антиоксиданс, витаминот Ц е потребен за правилна апсорпција на железото. Црвените бабури се извор на витамин Б6 и магнезиум. Оваа комбинација на витамин и минерал помага против анксиозност, особено во пред менструален синдром. Витаминот Б6 е исто така и диуретик, па со консумирање на црвена пиперка може да ја намалите надуеноста и да спречите хипертензија. Богати се со витамин А кој помага да се одржи видот, особено при ноќно гледање.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: