Состојки
Зелена пиперка Зелена пиперка претставува растение што се користи доста во готвењето, пред сè во нашата традиционална кујна. Содржи трипати повеќе витамин Ц отколку цитрусното овошје, затоа се препорачува да се консумира свежа, меѓутоа исто така често се готви. Освен тоа, зелената пиперка изобилува со витамини од кои А, К и Б6, како и минерали калиум, магнезиум, манган и бакар. Зелената пиперка носи здравствени придобивки кај пациенти со астма, а претставува благодет при третман на срцеви заболувања и атеросклероза, како и за одржување на pH вредноста во организмот. Затоа, претставува неопходна состојка во подготовка на разни јадења во нашата, како и во интернационалните кујни.  
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: