Состојки
Зелка Зелка (Brassica oleracea) е дoлгогодишно, култивирано, зелјесто растение што претставува исклучително важна состојка во исхраната. Содржи ниски калориски вредности, а просечно се состои од 92,52% вода, 1,21% протеини и 2,3% растителни влакна, поради што е совршена за подготовка на лесни јадења и салати со додаток на зачин. Зелката исто така, се препорачува во исхраната како состојка богата со витамин Ц и бета каротин, како и минерали од кои калиум, магнезиум и бакар.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: