Занимливости
5 генијални кујнски трикови кои ќе ви го олеснат животот

 

 

1. Користете забен конец без вкус за совршено да го исечете тестото на две половини.

 

CakeTips_Floss

 

 

2. За да го избегнете нередот од миксерот додека матите, закачете хартиена чинија.

 

46_Foto-15

 

Се останува во чинијата 🙂

 

 

3. Искористете го овој трик за да исечете совршен круг од хартија за печење

 

Земете парче правоаголна хартија за печење кое е малку поголемо од вашата тава.

 

how-to-line-any-size-cake-pan-with-parchment-1-14

 

Правоаголникот свиткајте го на половина, а потоа повторно повторно на половина. Ќе добиете грубо свиткан квадрат од хартија.

 

how-to-line-any-size-cake-pan-with-parchment-1-11

 

Свиткајте го квадратот во триаголник (донесете го едниот свиткан крај кон другиот свиткан крај)

 

how-to-line-any-size-cake-pan-with-parchment-1-5

 

Продолжете да го виткате триаголникот на пола за да добиете помал триаголник.

 

how-to-line-any-size-cake-pan-with-parchment-1-4-600x900

 

Кога нема да можете повеќе да виткате, врвот на триаголникот ставете го врз центарот на вашата тава и измерете до каде треба да исечете.

 

how-to-line-any-size-cake-pan-with-parchment-1-2-e1486962625313-600x900

 

Одвиткајте ја хартијата и спремни сте за печење.

 

how-to-line-any-size-cake-pan-with-parchment-1-18

 

 

4. Ако немате фил за мафините, одозгора ставете манчмалоу и ставете ги да се печат на 180 степени 6 минути.

 

PureWow_Marshmallow_Frosting_1

 

 

5. Кафениот шеќер е премногу тврд? Искористете го овој трик да го омекнете!

 

Покријте го со мокра крпа, ставете го во микробранова печка 20 секунди и е добар како нов.

 

aid375502-v4-728px-Soften-Hard-Brown-Sugar-Step-6-preview-Version-2

 

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: