Занимливости
Поздрав до сонцето – одличен начин да започнете нов ден

Syria Namaskar “Поздрав до сонцето” – е познат вежбачки комплекс кој има стекнато популарност низ целиот свет. Перформансите на сите асанси обично не траат повеќе од десет минути, но за ова време се активираат сите мускули на нашето тело.

 

Зошто да работите “Поздрав дo сонцето”?

 

“Поздрав до сонцето” е одличен тренинг за целото тело – растегнување, свиткување и затегнување мускулите, како и одлична вежба за губење на тежината. Исто така постојат и голем број на здравствени придобивки кои одат подалеку од физичкото ниво и резултираат со смирување на умот и негово доведување во медитативна состојба.

 

Доколку со овие вежби го започнувате денот, веднаш ќе ја доведете вашата енергија во работна состојба. Вашето расположение ќе се подобри, вашата циркулација ќе работи и со постојана вежба ќе ја добиете флексибилноста, мобилноста на зглобовите, подобреното дишење и ќе им помогнете на сите внатрешни органи да работат подобро.

 

Па, да преминеме на самата изведба, и чекор по чекор, заедно да научиме како се изведува Поздравот до сонцето.

 

cu

 
Погледнете како правилно да ги правите вежбите на следново видео: https://goo.gl/LjxkQ6

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: