Рецепти
Алегро колач Ана Ѓорова

Одличен за со шолја кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Шеќер(250 грама + 6 лажици )

Брашно(200 Грама)

Млеко(200 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Маргарин(125 Грама)

Црно чоколадо(40 Грама)

Вода(6 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во сад за матење со миксер изматете ги јајцата со 250 г шеќер додека да се соединат.
  2. Потоа додајте ги маслото, брашното, млекото и прашокот за печиво и повторно соединете со миксерот.
  3. Смесата нанесете ја во правоаголна тава бр. 38 претходно намастена и набрашнета.
  4. Печете во загреана рерна на 200 степени, 30 минути.
  5. Откако ќе се излади колачот, исечете го на коцки.
  6. Во тенџере на оган ставете 6 лажици шеќер, 6 лажици вода, маргаринот и чоколадото искршено на парчиња.
  7. Мешајте додека преливот се соедини, па прелијте го врз исечениот колач.
  8. Можете по желба и да го наросите колачот со мелени ореви врз преливот, а се служи откако ќе впие од преливот.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: