Рецепти
Атоле Ана Ѓорова

Champurrado или мексиканско, чоколадно атоле е топол пијалок со зачини што е совршен за зимските денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Нишесте (пченкарен скроб)(1/2 Чаша)

Вода(3 Чаши)

Млеко(1 Чаша)

Црно чоколадо(100 Грама)

Кафеав шеќер(3 Супени лажици)

Стапче цимет(1 )

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Во големо тенџере на умерен оган ставете го пченкарниот скроб. Веднаш сипете ја водата и мешајте со жица за матење за да не се направат грутки.
  2. Зовријте ја течноста, притоа постојано мешајте, и додајте го млекото, парчињата црно чоколадо, кафеавиот шеќер и прстофат сол. Гответе со мешање додека чоколадото не се растопи, па додајте го циметот.
  3. Намалете ја температурата и продолжете да мешате полека, околу 5 минути. Извадете го стапчето цимет.
  4. Додајте повеќе вода, ако е потребно, по вкус ако не сакате многу густа смеса. Додајте и повеќе шеќер по вкус.
Бурито со мешано месо
Кесадии со туна
Шпагети во мексикански сос
Мексикански гулаш
Грав на мексикански начин
Грав со ќофтиња
Ла Палома
Мексикански сос
Пикантни колбаси на скара
Фахита со говедско месо
Бурито со јајца
Тортиљи со зеленчук
Тортиља со кинеска салата
Атоле
Колачиња со ореви и шеќер во прав
Тестенини со мексикански сос
Чипс со пикантен сос (посно)
Тортиља од компири
Мексикански колач (посно)
Мексикански мигас
Чили супа
Чили тестенини со месо, грав и пченка
Начос со мелено месо
Кесадиљи со топен кашкавал и сланина
Мексиканско рижото
Ракчиња во текила и зелен лимон
Палачинки од пченка со коријандер и млад кромид
Домашен чили сос
Мексикански омлет
Колач со карамел и млеко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: