Рецепти
Азиски прелив за салати Ана Ѓорова

Можете да го чувате во фрижидер една до две недели и да го употребите во било која комбинација од зеленчук и салати

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сок од портокал(1/2 Чаши)

Темен соја сос(3 Супени лажици)

Мед(1 Супена лажица)

Оцет од ориз(1 Супена лажица)

Масло од сусам(1 Супена лажица)

Сусам(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Измешајте ги сите состојки во тегла со капак, затворете ја и протресете ја.
  2. Оставете во фрижидер 1 час и послужете го преливот ладен.
Пилешко со брокули и соја сос
Пикантно пилешко во слатко-кисел сос
Полнети ролнички со месо и зеленчук
Филипински лумпии
Пилешко на индиски начин
Пилешки крилца со сусам
Оризова каша
Пилешко со нудлс
Харусаме со свинско месо
Корејска чорба со тофу
Палачинки со млад кромид
Суши Нори
Кинеско свинско со ананас
Салата од печен наут со кељ
Кинески погачки (посно)
Чанамасала
Златно млеко
Зелка салата со сусам и ѓумбир
Говедско месо на монголски начин
Ориз со печурки
Пападичад
Малајтика
Пржено пилешко со киви
Теријаки сос
Тајландска супа од кокос и пилешко месо
Свинско филе на индонезиски начин
Баба гануш (хроно)
Индиски леб
Пудинг од моркови
Слатко-кисели пилешки топчиња

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: