Рецепти
Бајадера со путер од кикирики Ана Ѓорова

Непечен десерт со путер од кикирики и чоколадо што се подготвува брзо и лесно со само 4 состојки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер од кикирики-органски(1 ½ Чаша)

Јаворов сируп(или мед ¼ чаша + 2 лажици )

Кокосово брашно(½ Чаша)

Црно чоколадо(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути + 1 час во фрижидер

  1. Во среден сад измешајте 1 чаша путер од кикирики (200 г), лаворовиот сируп (или мед) и кокосовото брашно. Мешајте со жица за матење додека смесата се згусне и добро се изедначи.
  2. Потоа претурете ја смесата во тавче (20х30см) со хартија за печење и со лажица убаво израмнете и притиснете ја на површината.
  3. Чоколадото исечкајте го и растопете го на тивко на пареа со 1/2 чаша путер од кикирики.
  4. Постојано мешајте додека се растопи целосно, а потоа прелијте го врз слојот со путер од кикирики и кокос во тавчето. Израмнете убаво со лажица.
  5. Колачот оставете го 40-60 минути во фрижидер за да се стврдне, па исечете го на коцки.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: