Рецепти
Бела чорба Ана Ристеска

Бела чорба со пилешко, моркови, компири и пашканат која ќе ви стане омиленото предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Кромидот го сечкаме ситно и во него ги додаваме вегетата и додаваме 1 чаша вода, па го оставаме да се динста.
  2. Потоа ги сечкаме стекот, морковот, пашканатот и компирот. Кромидот се динста околу 15 минути или додека омекне, со постојано додавање вода.
  3. Потоа ги додаваме морковот и пашканатот, па месото и додаваме вода колку месото и зеленчукот да бидат покриени. Оставаме да се динста одоклу 30 минути и ги додаваме компирите и 300 мл топла вода, па оставаме да се динста на тивко додека се сварат компирите.
  4. При крај додаваме сол, сечкан магдонос и вода колку што сакаме за да биде густа чорбата.
  5. Кога ќе зоврие, ставаме изматена жолчка со павлака и убаво мешаме да се добие еднолична смеса. На крај додаваме и сок од 1 лимон.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: