Рецепти
Бело касато Ана Ристеска

Добро познатата касато торта во бела варијанта која ќе ви се допадне исто колку оригиналот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бисквити(600 Грама)

Желе бомбони(1 Пакување)

Кокосови снегулки(100 Грама)

Урми(100 Грама)

Пудинг од ванила(2 Пакувања)

Шлаг крем ванила(1 Пакување)

Путер(125 Грама)

Млеко(1,5 Литар)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Во еден сад ги кршиме бисквитите, ги сечкаме желето и урмите, па го додаваме и кокосот. Убаво ги промешуваме.
  2. Во тенџере на тивок оган го вариме пудингот со еден литар млеко и во него го додаваме путерот да се растопи при варењето.
  3. Со сварениот пудинг ги посипуваме бисквитите, потоа промешуваме и ја формираме тортата во сад за торти.
  4. Шлаг пената ја матиме со преостанатото млеко и со неа ја украсуваме тортата.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: