Рецепти
Леб со семки од тиква (хроно) Ана Ѓорова

Органски леб без квасец. Предлог: за овој рецепт може да комбинирате половина овесно брашно и јачменово брашно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесно брашно(4 Чаши)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Сончоглед(2 Супени лажици)

Семки од тиква(2 Супени лажици)

Чиа семе(2 Супени лажици)

Хималајска сол(1 Кафена лажица)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Лимон(1 )

Вода(5 Децилитри)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Во сад измешајте брашно, сол, чиа семе и семки од тиква. Постепено додавајте млака вода за да добиете густа и леплива смеса. Садот покријте го со крпа и оставете го да отстои на собна температура околу 2 часа.
  2. Додајте прашак за печиво и сода бикарбона, убаво промешајте, а потоа исцедете свеж сок од лимон и промешајте повторно.
  3. Ставете хартија за печење во огноотпорен сад и ставете маслиново масло, па додајте ја смесата и печете на 180 степени  45 – 60 минути.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: