Рецепти
Бомбици од наут Ана Ѓорова

Бомбици од варен наут и таан со сусам

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Наут(250 Грама)

Ким(2 Пакувања)

Лимон(1 )

Таан од сусам(3-4 Супени лажици)

Маслиново масло(3-4 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 55 минути

  1. Наутот преку ноќ се остава да кисне во вода.
  2. Утредента се процедува од водата и водата се фрла.
  3. Во тенџере се налева чиста вода, се посолува, се додава наутот и се вари околу 45 минути. Се проверува дали е добро сварен. Се цеди, но водата не се фрла.
  4. Исцедениот наут се става во блендер, се додава исцедениот сок од еден лимон и останатите состојки и кратко се блендира. Се додава од водата во која се вареше по потреба за да се добие убава смеса.
  5. Се формираат бомбици кои се валкаат во сусам, магдонос или буковец.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: