Рецепти
Бонет Ана Ѓорова

Италијански десерт сличен на пудинг што со сигурност повторно ќе го направите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Шеќер(100 Грама)

Какао(25 Грама)

Амарети колачиња(50 Грама)

Млеко(250 Милилитри)

Рум(1 Супена лажица)

Вода(2 лажици (за карамела) )

Шеќер(100 грама (за карамела) )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути + 4 часа во фрижидер

  1. Со миксер изматете ги јајцата и шеќерот.
  2. Колачињата издробете ги како крупни трошки, па додајте ги во смесата со матените јајца заедно со какаото. Повторно матете.
  3. Додајте ги млекото и румот и продолжете со матењето со миксер.
  4. Во друго тенџере на тивок оган ставете 100 г шеќер и 2 лажици вода, мешајте со лажица додека добиете боја на карамела и густ состав, па тргнете од оган.
  5. Во пластични калапчиња ставете прво од карамелата, па потоа од смесата. Ставете ги во тавче со жешка вода и гответе ги на пареа во загреана рерна на 150°C околу 30 минути.

01

7. Кога ќе бидат готови, оставете ги да се оладат и ставете ги во фрижидер најмалку 4 часа пред да ги превртите калапчињата и да послужите.

 

Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: