Рецепти
Боранија со пилешко месо Ана Ѓорова

Лесна и вкусна манџа за одличен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Боранија(жолта 500 Грама)

Пилешки гради(500 Грама)

Магдонос

Морков(3 )

Кромид(1 Главица)

Павлака(неутрална 200 мл )

Лук(3 Чешниња)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Кромидот пржете го во тенџере на оган, а откако ќе омекне додајте ги сечканите моркови на коцки и ситно сечканиот лук.
  2. Откако зеленчукот ќе се запржи, додајте ја боранијата исечкана на парчиња.
  3. Пилешките гради исечкајте ги на коцки, па и нив додајте ги во тенџерето.
  4. Пржете и мешајте, зачинете со сол и бибер, па откако целата содржина ќе се запржи, додајте 500 мл вода и неутралната павлака и мешајте со лажица.
  5. Додајте го ситно исечканиот магдонос и варете додека течноста да испари, а месото и боранијата се сварат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: